Accizele la motorina vor creste de la 1 inuarie 2012 cu 4,4%, de la 358 euro/tona la 374 euro/tona, respectiv de la 302,51 euro/1.000 litri la 316,03 euro/1.000 litri, conform documentului de pozitie aferent negocierilor de aderare la Uniunea Europeana, mentionat intr-un raport al Ministerului Finantelor Publice.Conform aceluiasi document de aderare, pana la 1 ianurie 2013, accizele la motorina vor trebui crescute pana la valoarea de 391 euro/tona.

De asemenea, tot accizele pentru motorina vor fi crescute si in 2013, conform unui proiect legislativ ce se afla in dezbatere in prezent la Parlamentul European. Motivatia pentru marirea accizelor din 2013 ar fi faptul ca in urma consumului de motorina rezulta noxe mult mai periculoase decat in benzina (desi parca cercetarile din trecut afirmau contrariul!).

Din pacate implicatiile acestor scumpiri vor fi resimtite din plin de toti romanii, nu numai de posesorii de autoturisme diesel. Nu trebuie sa uitam ca cei mai mari consumatori de motorina sunt transportatorii. Scumpirea carburantilor inseamna implicit o scumpire in lant a tuturor produselor si serviciilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...