Ministrul de interne, Radu Stroe, a declarat pentru Mediafax ca pregateste o serie de modificari ale Codului Rutier. Principalele aspecte vizate sunt inasprirea sanctiunilor pentru cei care comit abateri grave in trafic.

Cei care produc accidente cu consecinte grave vor ramane fara permis pe o perioada de pana la patru ani, ministrul fiind de parere ca o astfel de masura va reduce numarul evenimentelor rutiere pe drumurile patriei.

O alta masura interesanta ce-i vizeaza in special pe cei care obisnuiesc sa-si plateasca amenzile de circulatie este aceea de a suspenda permisul de conducere daca amenda nu este achitata in termen de 30 de zile de la aplicarea sanctiunii.

Domnia sa a precizat ca institutia pe care o conduce pregateste un pachet complex de masuri ce nu se limiteaza la marirea amenzilor si pedepselor, vorbind si despre educatie si infrastructura (?!?). De asemenea se are in vedere si modificarea procedurii de obtinere a permisului de conducere, examenul urmand a fi unul mai serios!

Asteptam cu mare interes si masurile constructive pe care le va propune MAI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...