Numarul de masini noi inmatriculate a crescut in luna ianuarie cu 24%, la aproape 2.700 de unitati. Totodata, si numarul de masini second hand importate din Vest a crescut cu 50% si a ajuns la aproape 17.200 de masini.

Potrivit datelor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, inmatricularile de masini noi din ianuarie au fost de aproape cinci ori mai mici decat cele din luna decembrie, cand volumul total a urcat la 12.500 de masini, informeaza Ziarul Financiar.

Ianuarie a fost ultima luna in care s-au mai putut inmatricula masini second-hand importate platind taxa veche, dar numai daca proprietarii s-au prezentat la Registrul Auto Roman inainte de 31 decembrie.

Dealerii de masini spun ca nici vanzarile efective de masini din luna ianuarie nu vor depasi cu mult valorile inregistrate anul trecut deoarece in piata nu mai erau disponibile suficiente tichete Rabla.

Marcile auto cu cele mai multe inmatriculari de masini noi au fost Dacia, cu aproape 600 de unitati, Volkswagen cu 270 de masini si Ford cu 211 masini.

Sursa: Ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...