Grupul american General Motors a recastigat pozitia de lider in industria globala in 2011, depasind Toyota, care a ocupa acum pozitia a treia, pe locul al doilea fiind acum grupul Volkswagen, precizeaza Mediafax. Compania japoneza a fost puternic afectata de dezastrele naturale din 2011 insa promite sa-si revine anul acesta.

GM, care a iesit din faliment in vara lui 2009, a anuntat joi seara ca a vandut anul trecut 9,026 milioane de autovehicule la nivel mondial, in urcare cu 7,6% fata de nivelul din 2010, iar marca Chevrolet a stabilit un nou record de vanzari, cu 4,76 milioane de masini.

Grupul american a intrat in faliment in anul 2009 si a trecut printr-o restructurare rapida finantata cu bani publici.

Vanzarile Toyota au scazut, potrivit estimarilor, cu 6% in 2011, la 7,9 milioane de autovehicule, afectate de reduceri severe ale productiei dupa cutremurul, valul tsunami si criza nucleara care au lovit anul trecut Japonia, precum si de inundatiile devastatoare din Thailanda.

Constructorul japonez accelereaza productia pentru a reface stocurile epuizate si va creste in acest an capacitatea de productie a fabricilor din mai multe state emergente, inclusiv Brazilia si Chin.

Grupul german Volkswagen a reusit de asemenea sa depaseasca Toyota in urma dezastrelor naturale din 2011, cu vanzari de 8,16 milioane de autovehicule.

Toyota nu a emis in acest an o prognoza de vanzari la nivel de grup, insa estimeaza ca numarul de vehicule comercializate de compania-mama va creste cu 20% fata de 2011, la nivelul record de 8,48 milioane de masini.

Compania japoneza va prezenta raportul final de vanzari pentru 2011 pana la sfarsitul acestei luni.

Sursa: MediaFax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...