Noul Passat 2016Grupul VW a anuntat ca urmatoarea generatie a limuzinei Passat va putea fi echipata cu un motor Diesel de 1,6 litri car ar consuma numai 3,7 litri de motorina la 100 km, in regim mixt.

Pe langa consumul record, nemtii mai anunta si o valoare foarte mica pentru emisiile de CO2, aceasta fiind de 95 de grame pe kilometru. Aceasta versiune de motorizare va dezvolta 120 de cai putere si va avea un cupul de 250 Nm.

Chiar daca este foarte economic, noul  motor nu face rabat la performanta. Berlina de la Wolfsburg va atinge o viteza maxima de 210 km/h iar sprintul de la 0 la 100 km/h se va face in 10,8 s. Mai trebuie mentionat ca Passat Bluemotion 1,6 TDI va putea fi echipat doar cu o cutie de viteze manuala, neexistand posibilitatea cuplarii motorului la mult apreciata cutie de viteze automata DSG (cel putin pentru moment!).

Inca nu s-au facut publice preturile pentru noul Passat Bluemotion insa este de asteptat ca acestea sa fie apropiate de cele ale actualei generatii, de la 24500 Euro, TVA inclus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...