De la introducerea rovinietei electronice, camerele de luat vederi aflate pe drumurile tarii au generat peste 300.000 de amenzi care ajung ulterior in visteria Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania. Iata topul locatiilor in care s-au dat cele mai multe amenzi.

Aplicarea legii cu privire la roviniete face ravagii in randul soferilor. Mai ales dupa introducerea sistemului electronic (camere de luat vederi), numarul amenzilor aplicate de CNADNR a crescut exponential. Bunaoara, numai in perioada mai – octombrie 2011, au fost intocmite 341.267 de procese verbale de contraventie, pentru tot atatia soferi surprinsi fara roviniete pe diferite drumuri din tara,

De departe, locul in care s-au inregistrat cele mai multe autovehicule circulând fara roviniete este Km 48+800, pe DN 1, in apropierea localita?ii Românesti, din jude?ul Prahova. In doar 5 luni, camera video montata aici de CNADNR a surprins peste 100.000 de soferi fara roviniete. Alte locuri “periculoase” sunt Autostrada A2, Km 12+450 Glina(41.272 de amenzi in aceeasi perioada), DN 2, Km 115+80, Maracineni, jude?ul Buzau(40.891 de amenzi ) s.a.

Amenzi usturatoare

Amenzile pentru lipsa rovinietei sunt usturatoare. De exemplu, pentru autoturisme amenda este de 250 de lei, plus 28 de euro- asa-numitul “tarif de despagubire” pentru CNADNR. Incasarile sunt pe masura. Numai din tariful de despagubire, CNADNR a incasat in perioada ianuarie -decembrie 2011 suma de 18.280.742, 88 l RON. Din aceste incasari, 10 la suta intra la bugetul statului, iar 90 la suta revin CNADNR ca “venituri extrabugetare”.

Exista cazuri in care acelasi sofer, cu aceeasi masina, a fost amendat de zeci de ori, fara sa stie. “Este aberant, ne-a declarat C.T. din Bucuresti, am primit acum, in martie, 12 amenzi pentru 6 drumuri pe care le-am facut in afara Capitalei in septembrie anul trecut. M-au fotografiat si apoi m-au amendat si la dus si la intors. Fiecare proces verbal mi-a fost pus in cutia postala cu cel mult doua- trei zile inainte de a interveni prescrierea”.

Surza: EVZ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...