Cotidianul din orasul unde Volkswagen isi are sediul, Wolfsburger Allgemeine Zeitung, a anuntat ca producatorul german va lansa cea de saptea generatie a celui mai popular model al sau, Golf, in ziua de 5 Septembrie, la Noua Galerie de Arta Moderna din Berlin. Ulterior VW Golf 7 va fi prezentat pe indelete la salonul auto de la Paris ce se va desfasura in perioada 29 Septembrie – 13 Octombrie. Efectiv, vanzarile in Europa vor incepe in Noiembrie, productia fiind demarata incepand chiar de luna aceasta.

Judecand dupa ultimele doua generatii ale Golf-ului, nu ne asteptam ca versiunea a saptea sa vina cu schimbari revolutionare, mai ales in materie de design. Totusi ceva noutati exista pe partea tehnica: noul Golf 7 va utiliza noul sasiu al grupului, MQB – Modularer Querbaukasten (ce s-ar traduce prin “matrice transversala modulara”), ce le va permite sa utilizeze aceleasi componente si motoare (dispuse transversal) pe o gama foarte larga de masini, de la mini-uri la limuzine, sistemul permitand un ecartament variabil (latimea masinii).

Pe langa motoarele “clasice” (1,2 si 1,4 TSI, 1,6 si 2,0 TDI), Golf 7 va avea in premiera si optiunea echiparii cu motorizari hibride sau chiar pur electrice. Desigur, aceste propulsoare vor fi disponibile ulterior lansarii si vor avea costuri exorbitante, utilizarea acestora fiind o chestie de imagine si, poate, de testare in lumea reala in noilor tehnologii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...