Un beneficiu colateral adus de introducerea obligativitatii echiparii masinilor cu anvelope de iarna pe timpului sezonului rece va fi ieftinirea asigurarilor auto; cel putin asa declara domnul Bogdan Andriescu, presedinte al Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari (UNISCAR).

“Din punctul de vedere al asigurarilor, introducerea acestei obligativitati este foarte buna si va contribui la scaderea ratei daunei. Scazand rata daunei scade si pretul asigurarii, mai ales ca acum este o concurenta acerba pe piata”, a declarat Bogdan Andriescu, pentru Curentul.

Presedintele asociatiei brokerilor de asigurari spera ca, odata cu acest lucru, soferii vor avea un mai bun control al masinii si nu or mai fi atat de multe blocaje in trafic.

“Este o initiativa foarte buna si apreciez ca nu s-a dat de pe o zi pe alta. Astfel, posesorii de autoturisme au timp sa isi cumpere anvelopele, pana intra legea in vigoare”, a mai spus Andriescu.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a anuntat la sfarsitul anului trecut ca primele pe care soferii le vor achita pentru politele RCA valabile in 2011 vor fi mai mici decat cele practicate de asiguratori in 2010. Tarifele de baza pentru gama medie de asigurati persoane fizice inregistreaza o scadere de pana la 14%.

Caz concret: asigurarea pentru masina personala, cu motor de 1995 cmc, a costat anul trecut 630 lei (pret pentru 12 luni), iar la reinoirea de anul acesta am achitat 500 lei, la acelasi asigurator. Ieftinirea (mai mare de 14%), a fost determinata de micsorarea generalizata a tarifelor si de faptul ca nu am avut evenimente rutiere in anul precedent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...