Opel incearca prin mini crossoverul Mokka sa patrunda pe un segment de nisa al pietei auto, care a fost creat efectiv pe Nissan Juke. Avand un model de succes de clasa mica, Corsa, germanii de la Opel au folosit platforma tehnica a acesteia pentru a dezvolta acest SUV in miniatura, al carui nume a fost inspirat chiar de boabele de cafea.

Noul Opel Mokka va fi lansat in piata pana la sfarsitul anului si va putea fi echipat cu doua motoare pe benzina, 1,4 litri turbo de 140 cai putere, si 1,6 litri aspirat de 115 cai putere, respectiv un diesel de 1,7 litri si 130 cai putere. Cele trei motoare vor putea fi cuplate atat la un sistem de tractiune integrala, cat si doar la putea fata iar motoarele 1,4 benzina si 1,7 CDTI vor fi echipate atat cu transmisii manuale, cat si automate cu sase trepte.

Foarte interesant, toate versiunile de echipare vor include un numar impresionant de sisteme de siguranta cum ar fi ESC (Electronic Stability Control), TC (Traction Control), Hill Start Assist (asistenta la pornirea in rampa) si Hill Descent Control (asistenta la coborarea pantelor).

Cu o lungime de 4,28 metri si un design interesant dar care nu indeparteaza deloc de liniile clasice Opel, noul Mokka ar putea fi un concurent serios pentru Juke, mai ales daca cele doua mini crossovere vor avea preturi apropiate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...