Dupa ce a lansat Chevrolet Volt in America, grupul GM si-a indreptat atentia catre Europa unde, sub brandul Opel, va lansa noul model hibrid, denumit Ampera. Lansarea efectiva a lui Opel Ampera este planificata sa aiba loc in acest an dar momentan nu s-a facut publica data exacta.

Opel Ampera va trebui sa se lupte pe piata masinilor ecologice cu “batranul” Prius, de la Toyota, si mult mai “tanarul” Leaf de la Nissan, care este o masina propulsata exclusiv electric.

GM se lauda ca modelele sale ofera o autonomie mult mai mare fata de masinile electrice. Opel Ampera va fi echipat cu un set de 288 baterii Li-Ion iar motorul va fi capabil sa produca 150 cai putere si un cuplu de 370 Nm. Viteza maxima atinsa este de 161 km/h iar sprintul de la 0 la 100 km/h se va face in 9 secunde.

Daca se utilizeaza numai motorul electric, autonomia masinii variaza intre 40 si 80 de km, in functie de conditiile de drum. Pentru distante mai mari, masina este echipata si cu un motor pe benzina care va functiona ca generator pentru incarcarea bateriilor. Cei de la Opel au facut un studiu si au ajuns la concluzia ca 80% dintre nemti parcurg distante mai mici de 50 km pe zi, ceea ce le permite sa functioneze exclusiv cu propulsie electrica, avand timp apoi sa reincarce bateriile.

Designul ales de Opel pentru Ampera este destul de reusit. Masina are un aspect modern si da impresia de soliditate si putere. Totusi exista un aspect care sigur ne va impiedica, pe cei mai multi dintre noi, sa ne cumparam o astfel de masina: pretul de pornire este de 42.900 Euro! Foarte probabil, in cativa ani oferta de masini hibride si electrice va fi mult mai mare, si pe fondul productiei in masa, acestea vor deveni mai accesibile. Pana atunci ne putem delecta cu o galerie foto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...