Cunoscut mai mult sub numele de Orasul Luminilor, Parisul are putea deveni foarte curand Orasul Masinilor Electrice. Urmand reteta de succes a inchirierii bicicletelor Velib, oficialitatile capitalei franceze sunt aproape de a finaliza implementarea proiectului Autolib (de la cuvintele “automobile” si “liberte”), prin care 2.000 de masini electrice vor putea fi inchiriate in Paris si inca 2.000 in orasele limitrofe. Inchirierea acestora se va face automat din locuri special amenajate si dotate cu statii de incarcare a bateriilor. Sistemul va functiona pe principiul “pick up – drop off”, adica iei masina dintr-un loc si o lasi in alta parte.

In Paris si in suburbii sunt in curs de executie aproximativ 1.400 de locuri de unde se vor putea inchiria si unde se vor incarca masinile. Demarat in 2008, proiectul Autolib trebuia sa fie deja finalizat pana la acest moment insa a suferit cateva intarzieri. Bugetul proiectului, estimat neoficial de catre ziarele din Franta, este intre 10 si 11 milioane Euro.

Prin aceasta initiativa, capitala Frantei ar putea da din nou tonul pentru o schimbare majora ce ar putea avea efecte la nivel mondial. Mai jos puteti vedea cateva imagini cu o statie de inchiriere/incarcare ce asteaota sa fie data in folosinta.

1 comentariu

  1. Parisul se pregateste pentru automobilele electrice - driveco.ro

    […] proiectului, estimat neoficial de catre ziarele din Franta, este intre 10 si 11 milioane Euro. Pentru articol in varianta completa, click aici! (focusauto.ro) Posted under Mass […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...