BMW si grupul PSA (Peugeot si Citroen) au pus la punct o colaborare pentru dezvoltarea si producerea de motorizari hibride, in vederea reducerii costurilor. Parteneriatul dintre cele doua entitati se va numi BMW Peugeot Citroen Electrification si va fi implementat efectiv pana la jumatatea acestui an, urmand ca din 2014 sa se produca primele automobile cu componentele dezvoltate. De asemenea se intentioneaza chiar sa se vanda componente catre alti producatori care intentioneaza sa construiasca masini cu motorizari hibride.

BMW si PSA nu sunt la prima cooperare de acest tip. In 2006, cele doua grupuri au inceput dezvoltarea in comun de motoare pe benzina care sa respecte normele Uniunii Europene. Pana acum au produs peste 1,8 milioane de unitati iar din februarie 2010 s-a inceput dezvoltarea unui motor de patru cilindri care sa respecte normele Euro 6.

“Aceasta colaborare ne va ajuta sa obtinem economii semnificative in ceea ce priveste dezvoltarea in domeniul electric. De asemenea reprezinta un pas important pe drumul mobilitatii sustenabile”, a declarant CEO-ul BMW, Norbert Reithofer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...