Dupa trei scumpiri succesive, Petrom a decis sa mai scada pretul benzinei cu 3 bani/litru. Pretul motorinei ramane neschimbat iar aceasta ramane in continuare mai scumpa decat benzina.

La doar cateva zile dupa ce a operat majorari de preturi de pana la 12 bani la toate sortimenetele de carburanti, cea mai mare companie petroliera din Romania a decis sa mai adauge doi bani la pretul motorinei.

Acum, Petrom a decis o alta modificare de pret nefavorabila celor cu motoare diesel: benzina s-a ieftinit cu 6 bani, insa pretul motorinei a ramas la fel.

Astfel, cel mai ieftin sortiment de benzina costa acum 5,3 lei, in scadere de la 5,36 lei.

Aceste intrebari si le-au pus insa si altii. Si au gasit chiar si un posibil raspuns.  Cei care au masini cu motoare pe motorina pot fi considerati “fuel fools” daca au senzatia ca este mai ieftin cu motor diesel decat unul pe benzina, spune presa britanica.

Cei de la Auto Express au aratat ca multe modele cunoscute de masini au fost rulate mai mult de 50.000 de km pe an pana ca ele sa ajunga la un prag in care sunt mai economice decat cele pe benzina.  Astfel, o Skoda Octavia cu un motor diesel de 2 litri, ar trebui sa fie rulata cel putin 50.000 de km pe an, timp de 3 ani, ca sa fie mai eficienta decat una cu un motor pe benzina. Pretul de achizitionare este cu 3.000 de lire mai mare.

Care e motivul pentru care s-a scumpit motorina

Majorarea pretului motorinei reflecta cererea in crestere pentru acest tip de combustibil in Romania, a declarat , intr-o conferinta de presa a Consiliului Investitorilor Straini, directorul general al companiei Petrom, Mariana Gheorghe.

“Cererea de carburant diesel a crescut iar preturile sunt o reflectare a cererii si ofertei. In Romania producem mai putin decat este cererea. Acesta este si trendul international (cresterea pretului motorinei peste cresterea pretului

Sursa: Capital.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...