La doar o zi dupa ce au afirmat ca „va continua politica de crestere moderata a preturilor”, Petrom a scumpit motorina cu 9 bani, iar benzina cu 12 bani.

Astfel, la statia de la Eminescu din Bucuresti, un litru de Euro Diesel 5 a ajuns la 5,97 de lei, de la nivelul anterior de 5,88 de lei.

Un litru de Premium Fara Plumb 95 se vinde la Petrom cu 5,79 de lei, de la 5,67 de lei, iar un litru de Top Premium 99+ are un pret de 6,16, pretul anterior fiind de 6,04 lei.

Problemele din Iran cu livrarile de petrol catre statele europene, care au dus la cresterea cotatiei internationale a titeiului, si-au produs efectele si pe piata romaneasca. Lukoil Romania, cea de-a treia companie în functie de numarul de statii, a majorat deja de ieri pretul benzinei.

Scumpirea este de trei bani pe litru si a fost aplicata la sortimentul Euroluk 95, adica cea mai ieftina benzina comercializata de companie, conform datelor publicate pe site-ul lukoil.ro. Astfel, pretul mediu al unui litru de benzina Euroluk 95 la statiile proprii este de 5,6 lei. Celelalte preturi au ramas nemodificate, acestea fiind de 6,07 lei – benzina Ecto 98, 5,77 de lei este pretul unui litru de motorina Euro L Diesel si 5,94 lei – Ecto Super Diesel.

Lukoil nu a mai operat nicio modificare a preturilor benzinei si motorinei de la jumatatea lunii ianuarie. In aceasta luna, compania a scumpit însa cu 17 bani litrul de GPL, de la 3,01 lei la 3,18 lei.

Deocamdata, Rompetrol nu a operat modificari de pret la niciun sortiment de carburant.

Sursa: Capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...