politia-rutiera-scoate-toate-radarele-pe-sosele

Politia Rutiera din Romania a inceput de astazi o campanie generala de depistare a soferilor care circula cu viteza peste limita legala. In acest sens au fost mobilizate toate radarele din dotare!

Scopul principal declarat al acestei campanii este cresterea sigurantei rutiere inainte de sarbatorile pascale ce se apropie. Oare aceasta este singura perioada cand avem nevoie de siguranta pe sosele?

Conform statisticilor, Romania este codasa la capitolul sigurantei rutiere iar principalul motiv este infrastructura insuficient dezvoltata. Desigur, mai sunt si alte cauze printre care enumeram: nerespectarea regulilor de circulatie, educatia precara in trafic, etc.

Conform Consiliului European pentru Siguranta in Transporturi, in 2017, din accidente rutiere, in Romania s-au inregistrat un numar de aproape 100 de decese/milion de locuitori. Acest numar este dubla fata de media Uniunii Europene si ne plaseaza pe ultimul loc in acest clasament nefericit! Norvegia se situeaza pe primul loc in top, in aceasta tara inregistrandu-se 20 de decese din accidente rutiere la un milion de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...