Cu ocazia debutului Salonului Auto Bucuresti, firma romaneasca Prime Motors Industry a prezentat un Logan electric ce vrea sa rivalizeze cu modelele electrice ale marilor producatori de automobile. Oficialii companiei au declarat ca acest model de Dacia Logan a ajuns la o autonomie de 500 km in conditii de laborator!

noul logan electric

Modelul Logan electric dezvoltat de Prime Motors Industry vine in trei variante, diferentele fiind doar la capacitatile acumulatorilor: 11 kWh cu autonomie de 125 km, 22 kWh cu aautonomie de 250 km şi 45 kWh cu autonomie de 250 km. Preturile pentru cele trei variante sunt de 15.000 Euro, 18.000 Euro si respectiv 16.000 Euro.

Performante si dotari Logan electric

Producatorul declara ca acest Logan electric poate atinge si viteza maxima de 160 km/h iar sprintul de la 0 la 100 km/h se face in doar 9 secunde. Momentan, datele despre autonomie sunt doar cele obtinute in testele de laborator dar, cu siguranta, vor urma si teste in conditii reale de trafic si vom afla care este automia reala.

Ca echipare, aceasta versiune de Logan ofera toate dotarile versiunii standard. Evident, varianta electrica nu mai are nicio componenta ce tine de motorul termic al Daciei Logan de serie.

Bateriile sunt cea mai importanta componenta a unei masina electrice, iar acest Logan revolutionar este echipat cu baterii de ultima generatie produse in Elvetia si Germania. Producatorul declara ca aceste baterii sunt garantate 25 de ani sau 9000 de cicluri de descarcare.

Asteptam cu mare nerabdare detalii suplimentare despre noul Logan electric si mai ales rezultatele testelor in conditii reale de drum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...