Noutati auto

Profiturile constructorilor de masini au crescut substantial in 2010

Marii producatori de automobile au inceput sa anunte rezultate financiare pentru 2010 si acestea sunt de-a dreptul surprinzatoare. Cei mai multi au incheiat anul precedent cu profituri la care cred ca nici ei nu se gandeau. Ce-a mai spectaculoasa crestere a fost anuntata de BMW care a reusit performanta de a-si mari profitul de 10 ori, 4,86 miliarde Euro in 2010, fata de 413 milioane Euro in 2009.

Skoda a reusit de asemenea o performanta notabila, ca si crestere procentuala, obtinand un profit de peste trei ori mai mare in 2010, 349 milioane fata de 110 milioane in 2009. Si General Motors a surprins prin faptul ca a anuntat intr-un comunicat de presa ca in anul precedent a obtinut un profit net de 4,6 miliarde $, in conditiile in care a fost foarte aproape de faliment cu putin timp in urma.

Nici grupului Renault (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors) nu i-a mers deloc rau, raportand un profit net de 3,42 miliarde euro, dupa ce in 2009 a avut pierdere de aproximativ 3 miliarde euro.

O simpla privire pe aceste rezultate financiare ne confirma ca s-a cam terminat criza economica la nivel mondial; in Romania inca nu putem afirma asa ceva.

S-ar putea să-ți placă și...