Noutati auto

Programul Rabla 2011 se apropie de final. 85% din tichete au fost date deja. Incepe redistributia voucherelor neutilizate

Programul Rabla 2011 se apropie de final (25 noiembrie 2011). Avand in vedere ca pana in prezent s-au casat 101.489 rable, adica aproximativ 84,6% din numarul de vouchere alocat anul acesta. In primele zile din noiembrie se vor redistribui voucherele neutilizate de REMAT-uri, urmand ca pana la sfarsitul programului sa se decida daca acesta se va mai prelungi, in functie de numarul de tichete ramase in piata, cum s-a intamplat anul trecut.

Conform datelor prezentate de Andreea Paul Vass pe blogul personal, cu ajutorul voucherelor Rabla au fost achizitionate un numar de 22.514 masini noi, din care mai mult de o treime sunt autoturisme romanesti, adica produse de Dacia Renault sau Ford Romania, cei doi mari producatori auto din tara noastra.

Deocamdata nu se stie daca Guvernul va decide din nou suplimentarea programului Rabla, dupa ce in vara acestui an numarul tichetelor a fost dublat, de la 60.000 la 120.000 de vouchere.

Anul trecut, prin programul Rabla au fost predate spre casare un numar de 189.323 de masini mai vechi de zece ani. Fondurile totale allocate s-au ridicat in 2010 la 722 milioane de lei, conform sursei citate. Cu ajutorul celor 189.323 tichete au fost achizitionate 62.550 de autoturisme noi din care 25.263 au fost masini romanesti. Trebuie mentionat faptul ca incepand de anul trecut Guvernul Romaniei a introdus in legislatie posibilitatea utilizarii a maximum trei tichete valorice, fiecare in valoare de 3.800 de lei.

In acest an, Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a alocat fonduri totale de 544,5 milioane de lei, din care 88,5 milioane de lei fiind plati pentru anul 2010.

Incepe regularizarea stocului de vouchere

In perioada 31 octombrie – 4 noiembrie 2011, AFM va efectua regularizarea stocului de tichete valorice, la nivelul judetelor si a municipiului Bucuresti. In ce consta aceasta regularizare?

  • restituirea de catre colectorul validat a tichetelor valorice neeliberate, in situatia in care acesta nu a eliberat pana la data de 28 octombrie 2011, toate tichetele valorice care i-au fost distribuite de AFM
  • excluderea din program a colectorului aflat in situatia mentionata mai sus
  • redistribuirea tichetelor valorice restituite, catre colectorul care a eliberat pana la data de 28 octombrie toate tichetele valorice distribuite de AFM.

Sursa: Capital.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...