programul rabla 2016Programul stimularii reinoirii parcului auto din Romania, Rabla 2016, va continua si si anul acesta cam dupa aceleasi reguli ca cel din 2015.

Valoare primei de casare va ramane in continuare 6500 lei iar la aceasta se pot adauga cateva suplimente:

  • 750 lei daca se cumpara un autoturism nou care are emisii de CO2 mai mici de 100 g/km;
  • 1500 lei daca se cumpara un autoturism nou cu motorizare hibrida;
  • 2500 lei daca se cumpara un autoturism nou cu motorizare electrica.

Momentan nu s-a stabilit care va fi bugetul pentru Rabla 2016. Anul trecut s-au alocat 162,5 milioane lei si s-au emis 20.000 de tichete pentru persoane fizice si 5.000 de tichete pentru persoane juridice.

Ministrul Cristiana Paşca-Palmer a precizat ca si timbrul de mediu pentru masinile second-hand va ramane neschimbat, incasarile din aceasta taxa avand o pondere foarte mare in bugetele proiectelor de mediu desfasurate de Minister. De asemenea, domnia sa a mai precizat urmatoarele: „Programul Rabla va continua şi în acest an. Trebuie să facem un studiu, să vedem cât s-a îmbunătăţit calitatea aerului în mările oraşe în ultimii 10 ani. Rabla rezolvă o problemă, dar nu toate problemele. Trebuie să ne gândim, însă, ce vrem să facem şi în următorii ani. Nu aș vrea să luăm o decizie scoasă din context. Continuăm cu Rabla dar să vedem exact unde vrem să ajungem. Nu avem încă un buget pentru Rabla, dar cu siguranţă va exista. Prevedem ca programul să continue aşa cum a fost”.

Ramane sa vedem daca, nu cumva, acest studiu despre care ne povesteste doamna Ministru, nu va fi decat un argument pentru a justifica incetarea programului de casare.

Mai mult ca sigur, Rabla 2016 va fi un succes si va reusi sa sustina pe linia de plutire piata vanzarilor de automobile noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...