Dealerii auto au profitat de lansarea, la inceputul lunii aprilie, a programului Rabla pentru a veni cu discounturi suplimentare in piata care ajung si la 5.800 de euro daca sunt cumu­late si cu cele trei prime de casare, scrie Anuarul “Piata auto 2012”, editat de ZF.

In plus, peste 50 de noi modele urmeaza a fi lansate in 2012, printre care trei reprezinta noutati care vor avea o influenta directa asupra pietei auto locale – Ford B-Max care va fi produs la Craiova, Dacia Lodgy care va fi produs in Maroc, dar cu piese exportate din Romania, dar si Dacia Dockker si Sandero facelift, care vor fi prezentate in septembrie in cadrul Salonului Auto de la Paris.

Piata auto ar fi crescut inca de anul trecut daca in loc de 120.000 de vouchere “Rabla” ar fi fost tot 190.000 ca in 2010, spun jucatorii din piata auto.

In ianuarie aproape nicio masina nu a fost cumparata de o persoana fizica, iar in februarie doar cateva sute, potrivit jucatorilor din auto, care pana acum s-au bazat doar pe firme care continua sa achizitioneze flote.

Cu toate ca dealerii deja si-au pierdut rabdarea in martie si au lansat oferte precum “reduceri cat trei tichete Remat”, acum aceste discounturi pot fi cumulate cu cel de 2.700 de euro pentru a se ajunge la aproape 6.000 de euro, echivalentul unui discount de aproximativ 30% sau chiar spre 50%.

Desi au aruncat cu oferte in piata, dealerii se confrunta cu o noua problema, in conditiile in care pretul tichtelor Rabla a crescut semnificativ, ceea ce a amanat din nou decizia de cumparare a clientilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...