Registrul Auto Roman va majora taxele pe care serviceurile auto vor trebui sa le plateasca. Acestea vor trebui sa fie autorizate pe fiecare domeniu de activitate (tinichigerie, electric, etc) si fiecare specializare va avea propria taxa. Evident aceasta majorare se va reflecta imediat in preturile practicate de serviceuri.

Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) sustine ca service-urile auto din Romania ar putea fi nevoite sa opereze majorari la pretul manoperelor, din cauza majorarii taxelor anuale de autorizare a reparatorilor auto, hotarata de Registrul Auto Roman.

Potrivit Mediafax, atelierele vor fi nevoite sa achite, in afara de cei 1.000 lei necesari autorizarii, cate 90 lei pentru maximum trei activitati de service, 50 lei pentru fiecare activitate suplimentara, precum ?i 500 lei pentru fiecare marca pe care o reprezinta .

“Incepand cu 1 octombrie a intrat in vigoare o decizie RAR prin care cresc cu 10 pana la 20 de ori taxele anuale de autorizare a atelierelor auto. Service-urile vor trebui sa plateasca pentru fiecare marca pentru care este autorizata sa faca lucrari”, a declarat pentru Mediafax directorul ASSAI, Cristian Muntean.

Sursa: ProMotor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...