Renault ar putea lua o decizie drastica in privinta viitorului limuzinei sale de clasa medie, care nu reuseste sa realizeze vanzari conform asteptarilor. Ce-i drept, segmentul vizat de Laguna este unul destul de pretentios iar concurenta facuta de VW Passat, Opel Insignia sau Ford Mondeo este foarte dura.

Seful Renault UK a declarat ca intentioneaza sa rezolve aceasta problema prin adoptarea unei solutii care a functionat deja pentru Nissan: transformarea limuzinei intr-un crossover cu spatiu generos. Nissan a reusit sa scoata doua astfel de crossovere, Qashqai si Juke, masini care s-au dovedit a fi un real succes pentru producatorul japonez, suplinind sau inlocuind modele mai vechi ce nu se mai vindeau bine (Almera, Micra).

Ramane de vazut daca aceeasi reteta va functiona pentru Renault deoarece producatorul francez nu prea e recunoscut ca producator de SUV-uri sau crossovere, spre deosebire de Nissan care are o adevarata traditie in domeniul off-road.

Oficialul Renault a precizat ca aceasta decizie ar fi foarte indrazneata si riscanta in acelasi timp, insa francezii vor putea lua aceasta masura doar dupa ce vor vedea rezultatele vanzarilor noii versiuni de Laguna. Poate, in acelasi timp, francezii ar trebui sa analizeze si rezultatele obtinute de Koleos, care nu cred ca sunt extraordinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...