Francezii de la revista L’Automobile Magazine anunta ca, in 2012, Dacia va lansa doua noi modele: un monovolum si un vehicul comercial. Ambele modele vor fi construite pe platforma de Logan.

Monovolumul, denumit Popster, va avea o lungime de 4,5 metri si va avea sapte locuri pentru pasageri. Ca motoare, ne putem astepta la aceeasi gama de propulsoare diesel (1,5 dCi cu diverse versiuni de putere) si pe benzina (1,2 litri, 1,4 litri si varful de gama de 1,6 litri). Pretul anuntat va fi de 14.800 Euro. Ca idee, un alt monovolum de la Renault, Scenic, are un pret ce incepe de la  aproximativ 20.000 Euro.

Fara sa fiu rautacios, numele vehiculat, Popster, nu este prea inspirat iar din perspectiva designului, avem de-a face cu un facelift al Loganului MCV si nu cu un model nou.

Vehiculul comercial anuntat va fi practiv un model similar cu Renault Kangoo, dar mai ieftin. Pretul de pornire va fi de aproximativ 13.000 Euro pentru motoarele pe benzina si 14.500 Euro pentru cele diesel.

Daca analizam putin preturile de pornire ale modelelor Dacia din ultima vreme, vom observa ca producatorul roman s-a indepartat mult de “masina de 5.000 Euro”, pe care si-a propus sa o contruiasca acum cativa ani buni. Interesant este ca preturile modelelor Dacia au crescut constant in ultimii ani (un Duster ajunge la  peste 18.000 Euro) insa nu am vazut nicio veste de la producatorul roman, cum ca ar intentiona sa schimbe platforma Logan, care e invechita si depasita moral, cu ceva mai nou si mai bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...