Rolls-Royce incearca sa fie in pas cu moda si vrea sa produca o versiune “eco” a limuzinei de lux Phantom. Apartenenta la grupul BMW face ca acest lucru sa se intample foarte curand, stiut fiindc interesul bavarezilor pentru motoarele electrice.

Producatorul de masini de lux Rolls-Royce, parte a gigantului auto german BMW, a anuntat ca a construit o versiune electrica a celebrelor limuzine. Nu a precizat, insa, cand va fi lansata pe piata masina electrica.

Compania a mentionat ca prototipul numit 102EX a fost construit pe platforma Phantom si va fi supus unor teste in acest an, potrivit Reuters.

Un model Phantom clasic are un motor de 6,75 de litri si 12 cilindri, de aproape patru ori mai mare decat motorul unui sedan obisnuit. In plus, Rolls-Royce Phantom consuma un litru de benzina la fiecare sase kilometri condusi.

Prototipul va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva, pe 1 martie, dar constructorul auto a afirmat ca nu intentioneaza deocamdata sa produca o versiune cu care sa iasa pe piata. Versiunea standard de Phantom costa in jur de 350.000 de euro.

Surza: Ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...