Programu Rabla va continua si in 2012
Programu Rabla va continua si in 2012

Programul Rabla se apropie de final insa Ministrul Mediului confirma ca Rabla 2012 se va desfasura in aceleasi conditii. Se ia in calcul marirea valorii tichetului insa momentan nu exista bani suficienti la buget.

120.000 de automobile s-au casat, pe parcursul anului 2011, prin programul “Rabla”, a declarat ieri 18 octombrie, pentru Green Report, ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely. Potrivit domniei sale, anul trecut, in Romania s-au predat la fier vechi 190.000 de masini.

Desi anul 2011 a fost mai putin eficient, ministrul Mediului s-a declarat satisfacut, explicand ca “nu poti oblige un om sa-si caseze masina, daca nu vrea”.

Programul de innoire a parcului auto national va continua si in anul 2012, in aceleasi conditii ca in 2011: pentru o masina predata la fier vechi, proprietarul va primi un voucher in valoare de 3800 de lei, iar la cumpararea unei masini noi se pot folosi cel mult trei tichete valorice.

Bugetul Ministerului Mediului si padurilor nu permite marirea valorii voucherelor

Pana in acest moment, nu se intrevede posibilitatea majorarii valorii voucherelor care se ofera in schimbul masinilor casate.

Ministrul Borbely a sustinut astazi ca domnia sa, personal, nu a declarat niciodata ca valoarea tichetului va fi majorata in 2012, ci doar ca se analizeaza aceasta posibilitate.

Majorarea valorii voucherului pe parcursul anului 2012 nu este exclusa, dar deocamdata nu este posibila, intrucat nu exista suficienti bani in Fondul de Mediu, a explicat ministrul Borbely.

Sursa: GreenReport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...