Noutati auto

Rombat va produce baterii pentru automobilele Dacia echipate cu tehnologie start-stop

Rombat Bistrita va produce baterii pentru automobilele Dacia care vor fi echipate cu sistem start-stop, tehnologie care permite oprirea automata a motorului dupa ce este ridicat piciorul de pe frana si repornirea la apasarea acceleratiei.

“Vom incepe lihttps://focusauto.ro/wp-admin/post-new.phpvrarea primilor acumulatori pentru masini micro hibrid 1 (vehicule echipate cu tehnologie start-stop) pentru Dacia la sfarsitul anului viitor, inceputul anului 2013”, a declarat marti Dan Necsoiu, seful departamentului after market al Rombat. Sistemul start-stop este utilizat in special in cazurile stationarilor indelungate la semafor sau in trafic, prin oprirea si repornirea automata a motorului in aceste intervale, obtinandu-se astfel o economie de carburant.

Necsoiu a adaugat ca producatorul de acumulatori va deveni incepand cu anul viitor unul dintre furnizorii grupului german Volkswagen. Rombat produce anual aproximativ 2,3 milioane de baterii, iar tinta pentru anul 2015 este de 3 milioane unitati. Rombat Bistrita a inregistrat in primul semestru al acestui an o cifra de afaceri de 34 milioane de euro, cu peste 20% mai mare fata de perioada similara din 2010.

Sursa: ZF.ro

S-ar putea să-ți placă și...