Desi accizele se calculeaza dupa un curs fix pe tot timpul anului iar pretul petrolului pe pietele internationale nu a crescut, compania Rompetrol a decis scumpirea tuturor sortimentelor de combustibil comercializate cu 3 bani/litru.

Carburantii comercializati in statiile Rompetrol au preturi mai mari in aceasta saptamana. Atat la benzina, cat si la motorina compania a aplicat a majorare a pretului mediu.

Toate sortimentele au fost scumpite cu 3 bani. Astfel, un litru de benzina Efix costa astazi 5,51 lei fata de 5,48 de lei, pret mediu practicat saptamana trecuta. Sortimentul de benzina Alto 101 are un pret de 6,16 lei/litru, cu 3 bani mai mult.

Compania a aplicat aceeasi crestere de pret, de 3 bani/litru, si la motorine. Astfel, un litru de motorina Efix costa in prezent 5,49, iar sortimentul Alto 55 are pretul mediu de 5,8 lei/litru.

Aceasta este prima modificare de preturi operata de companie in decursul acestei luni.

Ceilalti doi mari jucatori de pe piata, OMV Petrom si Lukoil, nu au modificat inca preturile la carburantii comercializati in statiile proprii.

La inceputul acestei luni, presedintele Asociatiei Benzinarilor Particulari, Ion Tache, declara, la Europa FM, ca pana la finele acestui an preturile vor depasi 6 lei/litru la toate sortimentele de carburanti, iar in situatia in care se va mentine trendul din acest an la sfarsitul anului viitor preturile ar putea ajunge chiar si la 7 lei/litru, atat la motorina, cat si la benzina.

Reprezentantii companiei Rompetrol au declarat atunci pentru capital.ro ca “In prezent, nivelul total al sumelor virate de Rompetrol Downstream catre bugetul de stat (taxe, accize, TVA) reprezinta 47% din pretul final al benzinei si de 43% din cel al motorinei. In acelasi timp, cuantumul accizei din pretul final al carburantilor este 28% pentru benzina si de 24% pentru motorina”.

Sursa: Capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...