Credeati ca scumpirea de ieri de la Petrom cu 12 bani pe litru este mare? Desi ieri nu au facut nicio modificare de pret, Rompetrol tocmai a modificat preturile carburantilor. Majorarea de pret este mult mai mare decat cea operata de Lukoil si mai mare chiar si decat cea de la Petrom.
Mai precis, un litru de Efix benzina 95 a ajuns la 5,75 de lei, in crestere cu 16 bani de la nivelul de 5,59 de lei.

Benzina Alto 101 costa pana astazi 6,24 de lei, iar acum Rompetrol iti cere 6,4 lei pe un litru din acest sortiment.

Cel mai ieftin sortiment de motorina, Efix Diesel, costa acum 5,94 de lei, de la 5,82 in crestere cu 12 bani.

Diesel Alto 55, cel mai scump sortiment de motorina de la Rompetrol, a ajuns la 6,24 de lei, de la nivelul de 6,13 de lei, in crestere cu 11 bani.
Benzina s-a scumpit masiv la Petrom. Lukoil, doar cu 3 bani deocamdata

La doar o zi dupa ce au afirmat ca “va continua politica de crestere moderata a preturilor”, Petrom a scumpit motorina cu 9 bani, iar benzina cu 12 bani.

Astfel, la statia de la Eminescu, un litru de Euro Diesel 5 a ajuns la 5,97 de lei, de la nivelul anterior de 5,88 de lei.

Un litru de Premium Fara Plumb 95 se vinde la Petrom cu 5,79 de lei, de la 5,67 de lei, iar un litru de Top Premium 99+ are un pret de 6,16, pretul anterior fiind de 6,04 lei.

Problemele din Iran cu livrarile de petrol catre statele europene, care a dus la cresterea cotatiei internationale a titeiului, si-au produs efectele si pe piata romaneasca. Lukoil Romania, cea de-a treia companie in functie de numarul de statii, a majorat deja de ieri pretul benzinei.

Scumpirea este de trei bani pe litru si a fost aplicata la sortimentul Euroluk 95, adica cea mai ieftina benzina comercializata de companie, conform datelor publicate pe site-ul lukoil.ro. Astfel, pretul mediu al unui litru de benzina Euroluk 95 la statiile proprii este de 5,6 lei. Celelalte preturi au ramas nemodificate, acestea fiind de 6,07 lei – benzina Ecto 98, 5,77 de lei este pretul unui litru de motorina Euro L Diesel si 5,94 lei – Ecto Super Diesel.

Lukoil nu a mai operat nicio modificare a preturilor benzinei si motorinei de la jumatatea lunii ianuarie. In aceasta luna, compania a scumpit insa cu 17 bani litrul de GPL, de la 3,01 lei la 3,18 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...