Producatorul suedez de automobile Saab a confirmat faptul ca a vandut 29,9% din actiuni catre compania chineza Hawtai Motor Group Company Limited, pentru suma de 150 milioane euro. Suma mentionata nu este deloc impresionanta insa daca privim putin la dificultatile financiare din ultima vreme ale celor de la Saab, intelegem de ce au obtinut un pret atat de mic pe actiuni.

Pentru a finaliza tranzactia este necesar acordul mai multor agentii europene si chizene, cum ar fi Banca Europeana de Investitii sau Biroul National Suedez de Debite. Pentru aceste acorduri se va astepta intre 6 si 12 luni.

Compania chineza Hawtai a fost infiinta in urma cu zece ani iar cele doua fabrici pe care le detine au o capacitate anuala de productie de 350.000 masini, 300.000 motoare diesel si 450.000 de cutii de viteze automate. Pana in 2015, compania planuieste sa-si extinda capacitatea de productie la 1.000.000 de unitati pe an. Vin zile grele pentru producatorii europeni; nu va mai trece mult si masinile chinezesti vor patrunde si pe piata europeana si nord-americana 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...