Noutati auto

Sapte mari producatori de automobile lucreaza la un protocol comun de incarcare a masinilor electrice

ACEA, Asociatia Europeana a Producatorilor de Automobile, a initiat o serie de consultari prin care urmareste sa dezvolte un protocol comun de incarcare a bateriilor automobilelor electrice. Acest demers este necesar pentru a putea incepe dezvoltarea unei infrastructuri de “benzinarii” electrice care sa fie compatibile cu toate tipurile de masini.

Asociatia a reusit sa implice in acest proiect sapte mari producatori de automobile din Europa si SUA (ciudat ca nu si din Japonia): Audi, BMW, Daimler, Ford, General Motors, Porsche si Volkswagen. Daca ne uitam bine la lista, europenii sunt de fapt numai producatori din Germania.

Cele sapte companii s-au inteles sa utilizele standardul in devenire “HomePlug Green Phy” ca si protocol de comunicatie. HomePlug Green Phy a fost dezvoltat de mai multe companii de distributie a electricitatii pentru a permite transferul de date (IPTV, Internet Broadband, etc) peste instalatiile electrice din cladirile rezidentiale.

Noul sistem de incarcare a bateriilor este compatibil cu conectorii utilizati in prezent, J1772 in SUA si IEC 62196 Type 2 in Europa.

Chiar daca la acest prim pas spre standardizare au participat doar sapte producatori, din care trei reprezinta acelasi grup (Volkswagen), initiativa este de laudat si foarte probabil si alte companii vor adera la acesta, din dorinta de a trece la productia in masa a automobilelor cu propulsie electrica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...