BMW a anuntat astazi ca noua gama de automobile electrice si hibride, pe care o va produce incepand cu 2013, se numi i. Primele modele ce vor fi lansate se numesc i3, o masina de oras, 100% electrica, ce ne-a fost prezentata ca BMW Megacity Vehicle, si i8, o masina sportiva cu motorizare duala (electric + combustibil fosil). Se pare ca BMW i8 va avea la baza conceptul Vision EfficientDynamics ce a fost lansat in 2009.

Motoarele electrice de pe cele doua modele vor fi identice si vor fi produse la fabrica BMW de la Leipzig. De asmenea, cele doua masini vor avea sasiu din aluminiu si caroserie din fibra de carbon.

Acestea fiind spuse, cred ca noile “i-uri” de la BMW vor avea preturi cam prohibitive … dar nu e cazul sa ne ingrijoram! Peste 10 ani cand va incepe productia in masa a automobilelor electrice, preturile vor fi similare cu cele ale masinilor cu motorizari conventionale. Daca va fi altfel, cred ca prea putin le va pasa oamenilor ca masinile electrice sunt ecologice.

Sunt surprins de faptul ca BMW a reusit sa utilizeze prefixul i pentru gama de masini electrice, deoarece eram foarte sigur ca Apple si-a rezervat dreptul de exclusivitate asupra acestuia; probabil ca au ajun$ la o intelegere.

[pe2-gallery album=”aHR0cDovL3BpY2FzYXdlYi5nb29nbGUuY29tL2RhdGEvZmVlZC9iYXNlL3VzZXIvMTA2OTEwNTUwMjI2MjYzNzY3OTg5L2FsYnVtaWQvNTU3NjIwNTU5MjIzNDMzNTk1Mz9hbHQ9cnNzJmFtcDtobD1lbl9VUyZraW5kPXBob3Rv”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...