‘Vom studia problema. In prezent discutam cu sindicatele si le explicam cat de mari sunt decalajele in privinta competitivitatii. Avem o problema de competitivitate in Europa Occidentala si Franta’, a explicat oficialul Renault.

Declinul prelungit al pietei auto europene incepe sa afecteze si producatorii auto considerati invulnerabili, Volkswagen. Ne pregatim pentru surprize mult dure in 2013, poate si in 2014, a declarat saptamana trecuta Christian Klingler, director de vanzari la Volkswagen.

Carlos Tavares a subliniat ca solida cooperare dintre Renault si Nissan a oferit companiei date importante privind nivelurile de productivitate la fabricile Nissan din Sunderland (Marea Britanie) si Barcelona (Spania). ‘Aceste fabrici sunt intr-adevar de top’, a afirmat directorul de operatiuni al Renault, adaugand ca sunt in desfasurare discutii privind posibilitatea ca Nissan sa puna la dispozitia Renault capacitati de productie. ‘Este una din posibilitati’, a explicat Tavares.

Un purtator de cuvant al producatorului auto francez a refuzat sa comenteze informatiile, dar seful aliantei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a declarat vineri ca firma Renault ar putea disparea ‘in actuala sa forma’ daca nu va reusi sa devina competitiva pe piata interna. Totusi, Ghosn a afirmat ca in acest moment Renault nu are planuri de reducere a fortei de munca din Franta.

Tot saptamana trecuta Carlos Ghosn a conditionat mentinerea numarului actual de angajati ai Renault de cresterea competitivitatii si a confirmat ca, in fata perspectivelor negative ale pietei europene, reducerea capacitatilor de productie este ‘inevitabila’. Oficialul Renault a mai precizat ca aceasta companie inca mai este rentabila datorita gamei de autoturisme ieftine (Dacia n.red), aliantei cu Nissan si internationalizarii productiei.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit in opt ani un jucator de notorietate pe piata auto europeana. Joi, la Salonul Auto de la Paris, Dacia a prezentat noile modele Logan, Sandero si Sandero Stepway.

Sursa: Capital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...