Noutati auto

Soc si groaza! La cinci abateri rutiere in decurs de un an trebuie sa sustii din nou examenul de permis!

RTV a anuntat printr-un articol ca se pregatesc niscavai modificari la Codul Rutier. Una dintre cele mai interesante ar fi aceea ca soferii care incalca in mod repetat legea si sunt sanctionati vor trebui sa sustina din nou examenul pentru a putea conduce in continuare.

permis de conducereDesi inca nu am gasit pe Internet textul oficial cu modificarile propuse, conform jurnalistilor RTV un sofer care este sanctionat de cinci ori in decurs de douasprezece luni va fi nevoit sa sustina din nou proba scrisa a examenului pentru permisul auto. De asemenea se anunta si cresterea nivelului de educatie al soferilor prin conditia de a avea minim 11 clase terminate (fata de 10 clase, in prezent).

Aceste modificari sunt au ca scop reducerea numarului de accidente (ceea ce este de inteles) si incurajarea elevilor sa nu abandoneze scoala (!?!). Foarte posibil, in anii ce vor urma, Codul Rutier va include si masuri care sa stimuleze natalitatea 🙂 !

De asemenea se specifica si faptul aceste masuri vin si pe fondul problemei cu permisele dobandite ilegal (cumparate). Cam jenant!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...