Desi nu a apucat sa intre in vigoare deoarece a fost suspendata inca din prima zi (1 ianuarie 2012), ultima varianta a taxei de inmatriculare va fi reintrodusa incepand cu luna septembrie a acestui an insa va fi mai mica decat cea anterioara. Aceasta informatie provine chiar de la Ministrul Mediului, Rovana Plumb.

„De la inceputul anului, colectarea taxei de prima inmatriculare nu s-a mai facut , probabil ca la inceputul lunii septembrie vom veni cu pozitia oficiala a Guvernului Romaniei in ceea ce priveste taxa de prima inmatriculare. Cu siguranta pozitia mea este de a reduce nivelul taxei de prima inmatriculare”, a declarat Rovana Plumb, preluata de hotnews.ro.

Aceasta spune ca este nevoie de acesti bani pentru a finanta investitiile de mediu.

„Suspendandu-se proiectul de lege nu a existat niciun venit la Fondul pentru Mediu. Veniturile obtinute din colectarea taxei de prima inmatriculare se utilizeaza pentru proiecte investitionale verzi si acest lucru vrem sa-l facem.”, a mai spus Plumb.

Noua formula a taxei de prima inmatriculare nu va mai tine insa cont daca masina este veche sau noua, ci doar de cat de mult polueaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...