Noutati auto

Tot mai multe limuzine hibrid: dupa Lexus, BMW si Mercedes-Benz, acum vine si Audi cu A8 Hybrid

In cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, care incepe la mijlocul lunii viitoare, Audi va lansa noul A8 Hybrid, la aproape doi ani distanta de cand atat BMW cat si Mercedes-Benz au lansat versiuni hibride ale limuzinelor Seria 7 respectiv S-Klasse.

Sistemul de propulsie hibrid este acelasi ca pe Q5 Hybrid si A6 Hybrid si este alcatuit dintr-un motor pe benzina de 2,0 litri TFSI de 211 CP si un motor electric de 54 CP, cu o putere cumulata de 245 CP, transmisia fiind realizata printr-o cutie de viteze cu opt trepte.

Consumul mediu este de 6,4 litri/100 km, cu 0,2 litri/100 km mai mult decat A6 si tot cu 0,2 litri/100 km dar in cazul acesta mai putin fata de A8 3,0 TDI.

Ca si in cazul celorlalte doua hibride din gama, si A8 dispune de trei moduri de conducere – EV – 100% electric, D- hibrid si S destinat conducerii sportive.

Bateria Li-Ion este amplasata in portbagaj, intr-o cutie speciala pentru a o proteja de accidente.

Pe piata locala noul A8 va fi lansat cel mai probabil in prima parte a anului viitor, atunci cand vor fi comunicate si preturile oficiale, care cel mai probabil vor porni de la aproximativ 100.000 de euro.

Sursa: Ziarul Financiar

S-ar putea să-ți placă și...