IAC Group in Europa
IAC Group in Europa

International Automotive Components Group (IAC) este unul dintre marii funrnizori de subansamble pentru companiile producatoare de automobile din lume, printre care se numara Land Rover, Volkswagen, Volvo, Ford, Audi, Saab, Mercedes, DAF si Man. Datorita prezentei Ford la Craiova, IAC Group a decis sa deschida in localitatea Bals din judetul Olt, o fabrica ce va produce planse de bord, capitonaje de plafon, panouri pentru portiere si alte astfel de componente.

Investitia se va ridica la aproximativ 58 milioane de Euro, din care 17 milioane Euro vor proveni dintr-un ajutor de stat oferit de Guvernul Romaniei, ce va fi acordat in mai multe transe. Se estimeaza ca astfel se vor crea 400 de noi locuri de munca.

IAC Group este prezent in 15 tari din lume si detine 73 fabrici in care lucreaza aproximativ 19.000 de angajati. Fabrica din Romania va avea o suprafata de 15.000 de metri patrati si va fi dotata cu echipmanente ce utilizeaza tehnologii de ultima ora din domeniul auto.

Jens Hohnel, presedinte si director executiv pentru Europa a declarat: „Sunt mandru sa anunt aceasta investitie cheie a IAC in Romania. Aceasta extindere strategica permite IAC sa sprijine unul dintre clientii nostri importanti, Ford Motor Company, in procesul de extindere globala. De asemenea, investitia noastra de la Bals pozitioneaza strategic grupul IAC, astfel incat sa putem sprijini si alti clienti din sectorul auto din regiune” (Original: “I am very proud to announce this key investment for IAC in Romania. This strategic expansion allows IAC to support one of its important global customers, Ford Motor Company, as it continues to expand globally. Furthermore, it strategically positions IAC to support other automotive customers in the region.”

In Europa, IAC Group are deja fabrici in Belgia, Cehia, Germania, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Slovacia, Spania, Suedia si Ungaria. Pacat ca Romania a trebuit sa astepte atat de mult ca investitori precum Renault si Ford sa vina in Romania si atragand dupa ei zeci de alte investitii in unitati de productie. V-ati intrebat vreodata cum ar fi fost astazi in Romania daca toate aceste lucruri s-ar fi intamplat pana in 1995?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...