Vanzarile de anvelope de iarna noi au crescut cu 130% fata de aceeasi perioada a anului trecuta, declara directorul de marketing al companiei Michelin Romania, Alin Ghica. Evident, comerciantii au profitat de cresterea cererii si au marit si ei preturile. Ce-i drept, aceasta este afacerea momentului iar cererea va fi din ce in ce mai mare pana la sfarsitul anului.

“Daca pe tot parcursul anului trecut au fost vandute 1,3 milioane de anvelope de iarna, anul acesta au fost livrate in numai noua luni aproape 1,5 milioane de unitati. Cresterea a avut loc, bineinteles, pe fondul intrarii in vigoare a actului normativ privind obligativitatea echiparii vehiculelor cu anvelope de iarna in conditii de drum cu polei, zapada sau gheata.”, a afirmat oficialul Michelin Romania.

Se estimeaza ca ponderea pe piata a cauciucurilor de iarna este aproape egala cu cea a anvelopelor de vara. La inceputul acestei veri, reprezentantii firmei estimau pentru 2011 o crestere a pietei anvelopelor cu 10-12 procente, fata de 2010, la circa 3,4 milioane de unitati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...