Grupul Volkswagen a anuntat scaderi dramatice ale vanzarilor pe fondul introducerii noului regim de testare a automobilelor in Uniunea Europeana.

VAG group - vanzari in scadere in septembrieScaderea vanzarilor concernului VAG a urmat rezultatelor excelente din luna august cand toti producatorii au avut promotii si reduceri cu scopul de a scapa de stocurile dealerilor. Atat cresterea din august, cat si scaderea din septembrie au fost determinate de introducerea noului sistem de testare a autovehiculelor usoare WLTP (Worldwide Light vehicles Test Procedure) ce a intrat in vigoare incepand cu luna septembrie.

Livrarile marcii Volkswagen in Europa au scazut cu 43% in septembrie, ceea ce a dus si la caderea cu 18% a performantelor la nivel global. Managerul de vanzari al Volkswagen, Juergen Stackmann a declarat ca era asteptata o scadere semnificativa a vanzarilor si aceasta tendinta va continua si in octombrie.

Audi a suferit o scadere de 56% a livrarilor de autoturisme noi in septembrie, ceea ce a cauzat o scadere cu 22% a vanzarilor globale. Declinul a venit in urma unor luni cu vanzari peste medie determinate de vanzarile masinilor din stoc.

Brandurile Skoda si Seat au avut si ele scaderi de vanzari de 33%, respectiv 21%, la nivel european.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...