Folosind reteta brevetata de Audi cu modelele A4 si A6 Allroad, Volkswagen a decis sa extinda gama modelului Passat cu o versiune de teren, denumita Alltrack.

Primul crossover pe platforma Passat va fi lansat pe 3 decembrie la salonul auto de la Tokyo si urmeaza sa apara in showroom-uri la inceputului anului viitor. Passat Alltrack va beneficia de sistemul de tractiune integrala  de la Audi si va avea garda la sol marita de la 135 la 165 mm. Unghiul de atac va creste de la 9,5 la 12,8 grade.

Sistemul de tractiune integrala 4Motion va controlat de un diferential electrohidraulic Haldex care, in conditii normale de rulare, va directiona 90% din putere catre puntea din fata iar cand este necesar o va transfera aproape in totalitate pe putea spate.

Passat Alltrack va putea fi condus in modul off-road insa numai pana la viteze de 30 km/h. Acest mod va putea fi activat printr-un buton aflat pe bord si va activa la randul sau alte sisteme de control ale tractiunii si traiectoriei ca asistenta la coborarea pantelor mai mari de 10 grade, ABS-ul sau diferentialul electronic.

Noul crossover al nemtilor va putea fi echipat cu doua motoare turbo pe benzina, de 160 si 210 cai putere, si doua TDI-uri de 140 si 170 cai putere.

Judecand dupa succesul modelelor Allroad de la Audi si dupa reputatia Passat-ului, noul Alltrack are toate sanse sa devina un crossover de succes! Mai jos puteti vedea cateva poze publicate de constructorul german in avanpremiera salonului auto de la Tokyo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...