In sfarsit auzim de un scandal de coruptie in Germania. Nu ma bucur la astfel de vesti dar este interesant ca cele doua parti implicate in scandal sunt printre cele mai mari companii nemtesti. Cand am citit titlul ma gandeam ca vreun director de la VW sau DT a incercat sa obtina beneficii personale de la cealalta parte. Din pacate am fost dezamagit … e coruptie si nu prea. Deutsche Telekom ar fi cerut cateva masini (conform articolului, in valoare de SUTE DE MILIOANE de euro .. probabil vreo 200 de Bugatti Veyron 🙂 ), in schimbul prelungirii unui contract de sponsorizare cu echipa VfL Wolfsburg. Acum nu imi dau seama cat este valoarea reala a sponsorizarii dar daca au solicitat masini de 2-300 milioane euro, inseamna ca DT ar fi finantat echipa de fotbal cu cel putin un miliard de euro, pe o perioada de mai multi ani, desigur. DAR un miliard de euro sunt multi si nici macar Deutsche Telekon (cu atat mai putin o subsidiara, T-Systems) nu cred ca e dispusa sa investeasca atatia bani pentru a avea numele afisat pe tricourile fotbalistilor si pe stadion.

Punand in balanta cele de mai sus, parerea mea este ca s-a exagerat foarte mult in aceasta stire (dar titlul da bine) si trebuie sa tinem cont ca e vorba de o suspiciune de coruptie. Daca se dovedeste a fi adevarat ce se spune in stire, cu siguranta va iesi scandal mare.

Stirea originala:

Constructorul auto german Volkswagen si firma de telecomunicatii Deutsche Telekom sunt suspectate de coruptie, releva o ancheta legata de clubul german VfL Wolfsburg.

Persoane din cadrul Deutsche Telekom ar fi incercat sa obtina de la Volkswagen automobile in valoare de mai multe sute de milioane de euro, pentru filiala T-Systems, in schimbul prelungirii unui contract de sponsorizare cu VfL Wolfsburg.

Ancheta condusa de Parchetul din Stuttgart vizeaza mai multi fosti si actuali conducatori ai celor doua firme, precum si angajati, despre care se presupune ca ar fi semnat contracte ilegale, informeaza cotidianul Suddeutsche Zeitung.

De asemenea, Deutsche Telekom a deschis o ancheta interna, dupa ce a descoperit iregularitati in cadrul T-Systems, conform sursei citate.

Volkswagen sustine financiar clubul VfL Wolfsburg.

Sursa: Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și...